Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняеми Д.К., на 33 г.,

...
Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняеми Д.К., на 33 г.,
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже за засаждане, отглеждане и притежаване на марихуана в с. Габарево и гр. Павел баня

Районна прокуратура–Стара Загора притегли като обвинени Д.К., на 33 година, и И.Й., на 35 година, за това, че през интервала от месец юни 2022 година до 08.09.2022 година, в изискванията на продължавано закононарушение, в гориста околност в землището на с. Габарево, общ. Павел баня, в съучастничество като съизвършители, са засадили и отглеждали 31 броя растения от рода на конопа в нарушаване на откритите в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите правила – закононарушението е квалифицирано по член 354в ал.1 вр. чл.20 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.26 ал.1 от Наказателен кодекс.

Спрямо Д.К. е повдигнато обвиняване и за това, че на 08.09.2022 г.  в къща в гр. Павел баня, без съответно позволение по Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите държал високорисково наркотично вещество – коноп /марихуана/ – закононарушение по член 354а алинея 3 т. 1 от Наказателен кодекс

На 08.09.2022 година чиновници от бранш „ БОП “, гр. Стара Загора, са задържали Д.К. и И.Й. в миг, в който полагали грижи по развъждането на растения от рода на конопа в гориста околност в землището на с. Габарево, общ. Павел баня. На място са били изкоренени и конфискувани по надлежния ред 31 стръка с канабис с височина от 160 до 200 сантиметра. Открити са били и шишета с течна тор, както и сечива за обработка. Извършени са претърсвания и изземвания в жилища на И.Й. и Д.К. в гр. Павел баня. В къща, населявана от Д.К., е била открита оранжерия за развъждане на марихуана, оборудвана с аспиратори, филтри, осветяване и вентилация и саксии, цялостни с почва, разсад и течна тор. Една от стаите е била обособена за развъждане на подобен тип растения. В къща, населявана от И.Й., са били открити семена за марихуана от разнообразни сортове и други движимости.

И.Й. и Д.К. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Стара Загора.

Действията по следствието не престават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР