Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняема Г.К., на 16 г.,

...
Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняема Г.К., на 16 г.,
Коментари Харесай

Задържаха непълнолетна за серия от кражби в Казанлък

Районна прокуратура–Стара Загора притегли като обвинена Г.К., на 16 година, за това, че в интервала от 7.02.2022 година до 22.03.2022 година в гр. Казанлък, като малолетна, само че можейки да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, при изискванията на продължавано закононарушение – на пет пъти, е лишила непознати движими движимости на обща стойност 225 лева, от владението на притежатели на търговски обекти, с желание незаконно да ги присвои. Престъплението е квалифицирано по член 194 алинея 1 вр. с член 26 алинея 1 вр. с член 63 алинея 1 т. 3 от Наказателния кодекс.

Установено е, че малолетната Г.К. е направила поредност от обири на алкохол, козметични артикули, облекла и други, които продавала на разнообразни лица. След сливане на делата против нея е повдигнато обвиняване. Срещу Г.К. се водят и други досъдебни производства за обири. Спрямо нея са били прилагани превъзпитателни ограничения по Закона за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни.

Днес Районна прокуратура–Стара Загора ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинената.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР