Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Р.Р., на 38 г.,

...
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Р.Р., на 38 г.,
Коментари Харесай

Задържаха мъж за побой и закана с убийство в условията на домашно насилие

Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен Р.Р., на 38 година, за това, че на 27.03.2022 година в гр. Ст.Загора и в землището на с. Арнаутино и с. Самуилово, е предизвикал на 32-годишна жена междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на дясна подбедрица.

Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение. Той е упрекнат и за това, че на 27.03.2022 година в гр. Стара Загора се е заканил с ликвидиране на потърпевшата жена с думите: „ Ще те заровя жива! “ и това заканване е възбудило състоятелен боязън за реализирането му.

Престъпленията са квалифицирани по чл.131, ал.1, т.5а, вр.чл.129, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс и по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Р.Р. и потърпевшата живели на фамилни начала и са родители на две деца. След раздялата им Р.Р. почнал да преследва, заплашва и упражнява експанзия над дамата. Имал издадени заповеди за отбрана от домашно принуждение.

След осъществено следствие и събиране на задоволително доказателства наблюдаващият прокурор е привлякъл като обвинен Р.Р. и е постановил задържането му за период от 72 часа. Изготвил е и искане до Районен съд-Стара Загора за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Искането не е почетено от съда и по отношение на Р.Р. е избрана мярка “домашен арест “. Днес наблюдаващият прокурор ще подаде митинг против решението на съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР