Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем М.Ч., на 16 г.,

...
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем М.Ч., на 16 г.,
Коментари Харесай

Задържаха непълнолетен за повреждане и кражба от вендинг автомат

Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен М.Ч., на 16 година, за това, чеза времето от 18 часа на 20.01.2022 година до 08,00 часа на 21.01.2022 година в гр. Казанлък, посредством разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцел – взломяване на вендинг автомат, е лишил непознати движими движимости – монетник за кафе и парична сума от владението на другиго без негово единодушие, с желание незаконно да ги присвои.

Деянието е осъществено в изискванията на повторност и в значителен случай. М.Ч., въпреки и малолетен, е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си. Престъплението е квалифицирано по чл.195, ал.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.28 ал.1  вр. член 63 от Наказателния кодекс.

М.Ч. е упрекнат и за това, че по същото време и място е развалил вендинг автомат, като го е счупил и с това е предизвикал вреди в размер на към 700 лв. – закононарушение по член 216, ал.1 вр. член 63 от Наказателния кодекс.

На 21 януари 2022 година малолетният М.Ч. използвал наркотични субстанции и в тъмната част на денонощието решил да се достави с парични средства. Той разрушил вендинг автомата и взел събраната парична сума от монетника на машината.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор М.Ч. е арестуван за период до 72 часа. Изготвено и импортирано е в Районен съд-Казанлък искане за постановяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

С определение на Районен съд-Казанлък е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Той е бил осъждан за обири, като е излязъл от пандиза през юни 2021 година

Определението на съда не е влезнало в законна мощ и предстои на обжалване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР