Районна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем Иван К., на

...
Районна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем Иван К., на
Коментари Харесай

Неадекватният тираджия се гаврил с полицаите, прокуратурата го закова с подробности за екшъна!

Районна прокуратура Стара Загора притегли като обвинен Иван К., на 32 година, по досъдебно производство за шест обвинявания, а точно - за това, че на 03.12.2017 година, в землището на село Богомилово, общ. Стара Загора, и на път I-5, на километър 218 в землището на Стара Загора и в изискванията на продължавано закононарушение, при ръководство на моторно транспортно средство - товарен автомобил "МАН ", направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, изразяващи се в проявление на непристоен жест, както и отправяне на обидни думи към полицейски чиновници при ОД на Министерство на вътрешните работи Стара Загора.
Деянието е съпроводено със опозиция против орган на властта, изпълняващ отговорности по запазване на публичния ред и по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост - несъблюдение на устно полицейско предписание, нападателно държание, отправяне на обидни думи и жестове против полицейски чиновници, боричкане и удряне на полицейските чиновници, като действието е осъществено в изискванията на рисков рецидив.
Също и за това, че на 03.12.2017 година, на същото място, в изискванията на продължавано закононарушение, незаконно пречил - осуетил осъществяването на инспекция посредством бягство, неподчинявайки се на издадените разпоредби със звуков и светлинен сигнал и устно предписание на орган на властта - на четирима полицейски чиновници при ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора, да извършват отговорностите си, да правят инспекция на моторно транспортно средство и лице при полицейски наряд, осъществяващ патрулно постова активност за запазване на публичния ред и откриване и попречване на закононарушения.

И четири обвинявания по чл.131,ал.2,т.3 вр.чл.130,ал.1 от Наказателния кодекс за това, че на 3.12.2017 година още веднъж на същото място предизвикал на М.М., Д..Г., Д.Д. и З.М., полицейски орган при ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора, при осъществяване на служебната им функционалност при реализиране на контролна активност по Закона за придвижване по пътищата лека телесна щета по смисъла на чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс.

В хода на формираното против Иван досъдебно произвеждане е открито, че същият пътувал по автомагистрала "Тракия " от София в посока изток. На територия, обслужвана от ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, бил спрян за инспекция за приложимост на алкохол. След осъществяване на инспекцията Иван се качил в товарния автомобил и избягал.

По получен сигнал от ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив в ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора в землището на село Богомилово е изработен опит да бъде спрян товарният автомобил, ръководен от Иван, който оказал опозиция на полицейските чиновници и избягал от мястото. Били осъществени заградителни мероприятия и на Околовръстния път, в посока за Казанлък, след обсада на пътя автомобилът на обвинения бил спрян. След оказана гневна опозиция обвиненият Иван бил арестуван.

Обвиняемият е престъпно проявен и осъждан. Работата по следствието продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора. Обвиняемият Иван е арестуван за период от 72 часа, като следва внасяне на искане в съда за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР