Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Г.Т., на 56 г.,

...
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Г.Т., на 56 г.,
Коментари Харесай

Задържаха мъж за разпространение на порнографски материали

Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен Г.Т., на 56 година, за това, че от неустановена дата през 2022 година до 15.12.2022 година на територията на Република България, гр. Стара Загора, посредством профил в интернет приложение, разпространявал нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст или лица, които наподобяват като такива.

Деянието е квалифицирано като закононарушение по чл.159 ал.4 т.1 вр.с ал.2от Наказателния кодекс.

Престъплението, за което е притеглен в качеството на обвинен Г.Т., е с висока степен на социална заплаха с оглед, както на естеството на аудиовизуалните творби и лицата, които са употребени за основаването им, по този начин и от страна на огромния им брой. Установено е, че Г.Т. разпространявал линкове от интернет платформа, които след отварянето им препращат към видеоклипове, съдържащи нецензурен материали, за основаването на които очевидно са употребявани лица ненавършили 18-годишна възраст. По досъдебното произвеждане се събират доказателства и за подбудителство към блудствени дейности на малолетни лица.

Г.Т. е арестуван от чиновници на бранш БОП-Ст.Загора.В неговия мобилен телефон са открити съхранявани файлове с порнографско наличие.

Г.Т. е неосъждан. След осъществено следствие и събиране на задоволително доказателства, наблюдаващият прокурор го е привлякъл като обвинен и е постановил задържането му за период до 72 часа, като през днешния ден внесе искане до съда за установяване на дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Районен съд-Стара Загора почете настояването на Районна прокуратура-Стара Загора и дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР