Районна прокуратура-Стара Загора обединява разследванията по двете досъдебни производства спрямо

...
Районна прокуратура-Стара Загора обединява разследванията по двете досъдебни производства спрямо
Коментари Харесай

Повдигат нови обвинения на Георги с макетното ножче

Районна прокуратура-Стара Загора сплотява следствията по двете досъдебни производства по отношение на Георги Георгиев, който наряза с макетен нож 18-годишната Дебора.

Предстои да бъдат повдигнати и нови обвинявания, които са на база осъществен разбор на събраните доказателства от разпити на очевидци, в това число допълнителeн разпит на потърпевшата, писмени доказателства, спомагателна съдебномедицинска документи, направените изводи по назначените експертизи - сложна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна сложна експертиза - ДНК, дактилоскопна и трасологична.

Новите квалификации са за осъществени три закононарушения - по член 143, ал.1 от Наказателния кодекс, по член 131, ал.1, т.5 и  т.9 вр. член 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс и по член 144, ал.3, вр. член 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Престъплението по член 143, ал.1 от Наказателен кодекс е за това, че на 26 юни 2023 г. в апартамент в  Стара Загора Георги Георгиев остригал косата на Дебора срещу волята й, като използвал и мощ - удар с пестник.

Престъплението по член 131, ал.1, т.5 и  т.9 вр. член 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс е за това, че на 26 юни 2023 година в Стара Загора, с особена свирепост и по изключително непосилен метод е предизвикал на Дебора двустепенна средна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток  и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото.

Повдигането на новите обвинявания ще се извърши персонално от наблюдаващите прокурори в наличието на бранителите на обвинения, който е с избрана мярка за неотклонение " задържане под стража " по досъдебно произвеждане, водено против него за закана с ликвидиране по член 144, ал.3, вр. член 26, ал.1 от Наказателния кодекс по отношение на 18-годишната Дебора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР