Районна прокуратура - Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги

...
Районна прокуратура - Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги
Коментари Харесай

Повдигат нови обвинения на насилника над 18-годишната Дебора

Районна прокуратура - Стара Загора сплотява двете следствия по отношение на Георги Николаев и ще му повдигне нови обвинявания. Това се случва след обстоен разбор на всички налични доказателства по случая.

След осъществен разбор на събраните доказателства от разпити на очевидци, в това число спомагателен разпит на потърпевшата Дебора, писмени доказателства, в това число спомагателна съдебномедицинска документи, показана от процесуалния представител на потърпевшата, направените изводи по назначените експертизи – сложна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна сложна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура - Стара Загора сплотяват следствията по двете досъдебни производства по отношение на Георги Николаев и следва да му издигнат нови обвинявания.

" Към момента положението ѝ се усъвършенства постепенно и последователно, само че към момента изпитва усложнения - кошмари сънува, лимитира връзките си с останалия свят, затворена е в себе си. Така че контузията и шока мъчно биха могли да бъдат преодолени за подобен къс интервал. Информацията ми все още е, че са нанесени две междинни телесни повреди на доверителката ми, което ще промени квалификацията на самото действие ", разяснява юристът Делян Славов.

Новите квалификации са за осъществени три закононарушения.

Престъплението по член 143, ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 година, в гр. Стара Загора, в стая в апартамент, той е принудил Дебора да претърпи нещо обратно на волята си, като остригал част от косата ѝ и използвал мощ - удар с пестник. Наказанието по този член се санкционира със затвор до 6 години.

Престъплението по член 131, ал.1, т.5 и т.9 вр. член 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 година в гр. Стара Загора, с особена свирепост и по изключително непосилен метод е предизвикал на потърпевшата двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайна заплаха за живота и прорезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото. Чл. 131 а е за случаите на рисков рецидив при телесна щета. За тежка телесна щета наказването е от 8 до 15 години затвор, а за междинна - от 5 до 12.

Повдигането на новите обвинявания ще се извърши персонално от наблюдаващите прокурори в наличието на бранителите на обвинения, който е с избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по досъдебно произвеждане, водено против него за закана с ликвидиране по член 144, ал.3, вр. член 26, ал.1 от Наказателния кодекс. При член 144 наказването е 6 години отнемане от независимост, когато става дума за закана за убийството и домашно принуждение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР