Районна прокуратура-Стара Загора излезе с изявление по повод разпространената информация,

...
Районна прокуратура-Стара Загора излезе с изявление по повод разпространената информация,
Коментари Харесай

Старозагорската прокуратура за случая Дебора: Различни съдебни състави са потвърдили задържането на Георги

Районна прокуратура-Стара Загора излезе с изказване във връзка публикуваната информация, касаеща задържането за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи на подсъдимия Георги Георгиев, по отношение на който има повдигнати три обвинявания – за породена с особена свирепост и по изключително непосилен метод многостепенна междинна телесна щета на 18-годишната Дебора Михайлова, за насила и за закани с ликвидиране. От пресцентъра на Прокуратурата оповестиха, че публикуваният в медиите правосъден акт на Административен съд-Стара Загора не касае взетата във връзка с подсъдимия Георгиев непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража “.

" Тази мярка е била взета от Районен съд-Стара Загора с определение от 31.07.2023 година и доказана от Окръжен съд-Стара Загора. До сегашния миг мярката за неотклонение " задържане под стража “ на подсъдимото лице е била неведнъж предмет на правосъден надзор, като разнообразни правосъдни сформира в актовете си са стимулирали нейната точност и правомерност и не са открили учредения за анулацията ѝ.

Производството, прегледано от Административен съд-Стара Загора, касае самостоятелен административен акт – Заповед за задържане на разположение от 30.07.2023 година, издадена от полицейски орган на съображение чл.72, ал.1, т.1 от Закона за Министерство на вътрешните работи. Съдебната анулация на заповедта няма отношение към воденото против подсъдимия Г.Г. наказателно произвеждане, обсъждано все още от Районен съд-Пловдив и не оказва въздействие върху законосъобразността на взетата мярка за неотклонение " задържане под стража “, оповестиха от институцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР