Районна прокуратура-Смолян внесе в съда обвинителен акт спрямо Д.Д., на

...
Районна прокуратура-Смолян внесе в съда обвинителен акт спрямо Д.Д., на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Смолян внесе обвинителен акт спрямо 32-годишен мъж за телефонни измами

Районна прокуратура-Смолян внесе в съда обвинителен акт по отношение на Д.Д., на 32 година

Причината за това е, че в интервала от 9.05.2018 година до 15.05.2018 година в гр. Смолян, в изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество като помощник с неустановено лице настоящо като причинител, за да набави за себе си и за друго неустановено лице имотна полза, съзнателно е улеснил незнайния причинител, който посредством телефонни диалози е възбудил и поддържал подвеждане у две дами, че е длъжностно лице – полицейски чиновник Лъчезар Иванов при „ Криминална полиция “ и те би трябвало да му спомагат за осъществяване на полицейска интервенция за задържане на причинители на телефонни измами, като оставят всичките си пари и полезности на посочени от него места в гр. Смолян, които Д. Д. взел и с това предизвикал имотна щета на първата потърпевша в размер на обща 3 249 лв. и на втората потърпевша в размер на общо 26 527 лв., или всичко на обща стойност 29 776 лева/пари и бижута/ - закононарушение по член 210, ал.1, т.1 във вр. с член 209, ал.1 във вр. с член 20, ал.4 във вр. с ал.1 и във вр. с член 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Според обвинителния акт, двете потърпевши дами, надлежно на 9 май 2018 година и на 15 май 2018 година, получили телефонно позвъняване от чужд мъж, който се показал за служител на реда Лъчезар Иванов. Той им споделил, че се организира акция по залавяне на телефонни измамници, които се придвижвали с черни бусове, били доста рискови,като при появяването им щели да чуят гърмежи. Обяснил още, че потърпевшите попадали в техния лист и трябвало да оказват помощ на полицията да ги задържат, като дадат пари и бижута, които след това щели да им бъдат върнати. Първата потърпевша жена, според дадените й инструкции от служителя на реда Иванов, събрала сумата от 1 800 лв. и златни украшения, всичко на обща стойност 3 249 лв. и ги поставила в полиетиленова чанта, която оставила до контейнера за боклук наоколо до къщата си. Оттам ги взел обвиненият Д.Д.

Втората потърпевша жена оставила чанта, под шубраци до жилищна кооперация, където живеела, съдържаща 19 800 лв., 4 000 евро, златни украшения, на стойност 2 142 лв., пластмасови кутийки за бижута и дамско кожено портмоне, всичко на обща стойност 26 527 лв.. Обвиняемият Д.Д., който взел парите, бил показан за служител на реда, охраняващ мястото от телефонни измамници.

По делото са разпитани очевидци, направени експертизи, извършен следствен опит и други Предстои Районен съд-Смолян да насрочи съвещание по делото, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР