Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по бързо производство 16-годишния младеж,

...
Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по бързо производство 16-годишния младеж,
Коментари Харесай

Прокуратурата погна младежа, пребил възпитателка в Смолян

Районна прокуратура-Смолян притегли като обвинен по бързо произвеждане 16-годишния юноша, който преби педагог и му нанесе междинна телесна щета.

Районна прокуратура-Смолян притегли като обвинен по бързо произвеждане 16-годишния М.Б., за това, че на 21 септември 2017 година, в гр. Смолян, в Център за настаняване от фамилен вид на деца и младежи с увреждания - гр.Смолян, предизвикал междинна телесна щета на педагог, като въпреки и малолетен е разбирал свойството и смисъла на действието, и е могъл да управлява постъпките си и действието е осъществено по хулигански подбуди.

Марица.бг напомня, че М.Б. нанесъл удари с крайник и ръка в региона на тялото и главата на Пенка Пойдовска - възпитателка в Център за настаняване от фамилен отбор на деца и младежи с увреждания – гр. Смолян. Той я блъснал с лопата в региона на носа, вследствие на което й предизвикал строшаване на носна кост и разтърсване на мозъка, довело до изпадане в безсъзнание.

Обвиняемият М.Б. е бил настанен и е живеел в Центъра.

Районна прокуратура-Смолян ще внесе искане в съда за настаняване на обвинения в Специализирано здравно заведение, където да му се извърши експертиза за това дали е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките, като движимостите лица – медицински експерти, следва да отговорят и дали лицето не страда от психологично заболяване, поради данни за негова наследствена обремененост. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР