Районна прокуратура - Шумен приключи работа по нови пет бързи

...
Районна прокуратура - Шумен приключи работа по нови пет бързи
Коментари Харесай

Осъдиха бежанци от Афганистан, спипани в Шумен

Районна прокуратура - Шумен завърши работа по нови пет бързи полицейски производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс. Те са стартирани на 22 ноември 2021 година, когато група от петима млади мъже, минали без позволение границата на Република България, била арестувана на към 20 км от регионалния град, оповестиха от Апелативна прокуратура- Варна.

Групата била от трима пълнолетни и двама малолетни мъже, всички без документи за идентичност. Те твърдели, че идват от Афганистан и са минали през държавната границата сред Република Турция и Република България на незнайно за тях място.

Пълнолетните мъже са наказани на по една година " отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването им е отсрочено с 3 години изпитателен период. Те би трябвало да заплатят и санкция в размер на 200 лв.. Непълнолетните са наказани на по шест месеца " отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването е отсрочено с 2 години изпитателен период и към него е добавено публично неодобрение.

Одобрените от Районен съд – Шумен съглашения не подлежат на обжалване и са приведени в осъществяване.

До края на днешния ден следва да бъдат завършени още пет бързи полицейски производства против други петима мъже, арестувани на 23 ноември на изхода на Шумен. Те също са привлечени към наказателна отговорност за нерегламентирано прекосяване на държавната граница на Р България – закононарушение по член по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс. И в този случай се касае за група от пълнолетни и малолетни лица от мъжки пол, без документи за идентичност, които настояват, че са от Афганистан. Те са минали през гръцко – българската граница на неустановено място и са били оставени край Шумен.

За интервала 12 – 24 ноември 2021 година Районна прокуратура – Шумен е постигнала бързи неоправдателни присъди в общо 70 случая на незаконно прекосяване през държавната граница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР