Районна прокуратура – Самоков привлече в качеството на обвиняеми Т.В.

...
Районна прокуратура – Самоков привлече в качеството на обвиняеми Т.В.
Коментари Харесай

Нападателите над полицейските служители в района на Самоков са привлечени към наказателна отговорност

Районна прокуратура – Самоков притегли в качеството на обвинени Т.В. (на 48 години), Я.Я. (на 32 години) и М.М. (на 23 години) за осъществени от тях закононарушения – причиняване на телесна щета на орган на властта при осъществяване на службата му и приложимост на мощ по отношение на него за разстройване осъществяване на служебните отговорности.

В хода на следствието по досъдебното произвеждане са събрани задоволително доказателства за виновността на обвинените.

На 15.06.2022 година в региона на гр. Самоков обвинените нападнали полицейски чиновници при осъществяване на службата им. Т.В. блъснал служител на реда с пестник в региона на лицето. Неговите съучастници нанесли удари по ръката и рамото на полицейски контрольор.

Тримата използвали мощ по отношение на орган на властта, с което целели да принудят служителите на реда от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Самоков да не правят инспекция в лек автомобил и на пътуващите в него.

С разпореждане на прокурор в Районна прокуратура – Самоков обвинените са арестувани за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тримата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР