Районна прокуратура – Разлог е предала на съд обвиняем за

...
Районна прокуратура – Разлог е предала на съд обвиняем за
Коментари Харесай

Съдят мъжа, отрязал лапата на котка с брадва

Районна прокуратура – Разлог е предала на съд обвинен за грубо отношение и породена гибел на котка в с. Годлево, община Разлог. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.

Обвинителният акт е против П.Г. (на 22 години) от с. Годлево. Обвиняемият Г. живее в къща в селото, като в съседство с неговия парцел е ситуиран този на С.Г., която отглеждала котка. Домашното животно обитавало както дома й, по този начин и нейния двор. Сутринта на 19 март дамата отпътувала за Гърция, като преди този момент се уверила, че котката й е добре.

На същия ден обвиненият П.Г. бил в двора на къщата, когато забелязал съседската котка, която била на негова територия. Тогава той хванал животното с ръка, присъединил камерата на мобилния си телефон в режим „ запис на видеоклип “, след което сложил апарата на земята. Насочил го по подобен метод, че в обсега на периметъра на снимането да влиза дървен мъртвец с подпряна на него секира. Г. оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не съумял да стори това, защото котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа. По този метод на животното била породена открита костна фрактура, като крайникът останал да се държи само на неотрязаните кожа и мускул.

След нанесения удар котката се отскубнала от обвинения Г. и избягала. По-късно същия ден, посредством профила си с имената „ П.Г. “ в обществена мрежа „ Facebook “, обвиненият разгласил основания клип в затворена група в мобилното приложение „ Месинджър “, озаглавена „ Лудите хора “.

В нея младият мъж взел участие дружно с други лица от с. Годлево. Видеоматериалът бил забелязан от дванадесет участници в групата, включително ненавършили пълноправие. Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката С.Г. видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана и виси единствено на кожа. По време на обзор, осъществен от ветеринар, било открито, че котката се намира в доста тежко положение и леталният излаз е неминуем.

На 31 март животното умряло, в резултат на сепсис, провокиран от оток и гнойно инфектиране на засегнатите с секира тъкани. Десет дни по-късно обвиненият Г. бил в Районно ръководство - Разлог по отношение на извършваща се инспекция по сигнал за породена гибел на котка. Пред шпионин той декларирал, че в дома си държи наркотично вещество – коноп (марихуана).

При посещаване на къщата му то било непринудено предадено с протокол. Общото му тегло е 1,11 грама, с деен наркотично настоящ съставен елемент тетрахидроканабинол 33,7%. Предстои делото против обвинения П.Г. за проявената свирепост по отношение на гръбначното животно и породената му гибел по изключително непосилен метод, както и за противозаконното държане на наркотични субстанции, да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР