Районна прокуратура – Поморие протестира присъда на Районния съд в

...
Районна прокуратура – Поморие протестира присъда на Районния съд в
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира оправдателната присъда на двамата, пребили журналист в Поморие

Районна прокуратура – Поморие стачкува присъда на Районния съд в града, с която Мартин Д. и Веселин К. са приети за невиновни, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Мартин Д. е обвиняем, за това че на 14.01.2016г. в гр.Поморие, в качеството му на помощник, в съучастничество с неустановено по делото лице (съизвършител) и Веселин К. (съизвършител), спомогнал на двамата причинители да причинят междинна телесна щета на Стоян Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което е довело до трайно усложнение на речта, породена посредством нанасяне на удари с железен предмет - телескопична палка в региона на лицето и главата на потърпевшия, като обезпечил средството за осъществяване на закононарушението - разгъваема телескопична палка - закононарушение по чл.129, ал.2, предл. второ, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.4 от Наказателен кодекс.

Веселин К. е обвиняем за това, че на 14.01.2016г. в гр.Поморие, наоколо до постройката на Община Поморие, в качеството му на причинител, в съучастничество с неустановено по делото лице (съизвършител) и в съучастничество с Мартин Д. (помагач), посредством нанасяне на удари с железен предмет -телескопична палка в региона на лицето и главата, предизвикал междинна телесна щета на Стоян Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което е довело до трайно усложнение на речта, като телесната щета е породена с особена свирепост - закононарушение по чл.131, ал.1, т.9, предл.последно, вр.чл.129, ал.2, предл.второ, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс.

Районна прокуратура – Поморие смята постановената от съда присъда за неправила и постановена при значително нарушаване на процесуалните правила. Протестът на Районна прокуратура – Поморие е подаден в съда през днешния ден (15.01.2019 г.). Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи съвещанието си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР