Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Кървава закана за 50 лева: Ще ти отрежа главата!

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Петко П. от село Иганово, на 42 година, за това, че на 24.09.2019 година, в землището на гр. Хисаря, е лишил непознати движими движимости от владението на различен, с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това заплашване.

Обвиняемият Петко П. работел като овчар на стадо крави на локалния животновъд от Миромир Иван К.. На 24 септември 2019 година бил извел на паша животните в околност в землището на Хисаря. Наблизо минавала река, където имало тръба с течаща минерална вода-така нареченото от локалните хора Банче. По това време потърпевшият мъж-Ангел А., на 63 години от Варна отишъл там да се къе. Човекът имал вила в Хисаря.

Той се познавал с дамата, с която Петко П. живеел на брачен начала, тя също била пастирка. Двамата били наети на работа от притежателя на животните. Жената продавала мляко на потърпевшия, когато идвал в града. Докато потърпевшият бил във водата, към него се доближил Петко П. и насочил нож с думите: „ Давай 50 лв.. Дължиш пари. Вземал си мляко, без да плащаш. Сега ще те заколя. Тук никой няма да те чуе “.

Пострадалият се уплашил, излязъл от реката и тръгнал към дървото, където си бил оставил движимостите. Пастирът още веднъж се доближил с ножа, насочил го към сърцето му и изискал пари. Петко П. държал в едната си ръка и белезници, като заплашил потърпевшия, че ще го върже с тях и в случай че не му даде пари, ще му отреже главата и ще я хвърли в реката.

Ангел А. дал отговор, че не носи пари и посочил движимостите си. Обвиняемият пребъркал джобовете на панталона му и оттова взел ключодържател с четири ключа. След това се отдалечил и предизвестил потърпевшия да стои на мястото и да не мърда.

По-късно е бил подаден сигнал на тел. Петко П. е арестуван от полицейските чиновници край реката и от него са конфискувани ключовете, белезници и нож с дължина на острието 11 см.

Спрямо пастира е взета от съда мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР