Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Антон К.,

...
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Антон К.,
Коментари Харесай

Хакнаха автомафията в Пловдив, която задигаше луксозните возила на богаташите

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Антон К., на 29 година, Ясен К., на 42 година, Бисер П., на 47 година, и Росен М., на 31 година, за това, че посредством потребление на техническо средство лишили непознати движими движимости от владението на притежателя. Четиримата обвинени се познавали отпреди, като обвиненият Антон К. стопанисвал хале в гр. Радомир, където се занимавал с търговия на части и елементи за използвани коли.

През 2016 година той решил да се доставя с елементи за комерсиалната му активност за набиране на спомагателни парични средства, посредством обири на коли и разкомплектоването им. Антон К. разполагал с нужните знания за отваряне на непознати леки коли и привеждането им в работен режим, като си набавил и нужните механически средства за това. Той привлякъл за своята активност и Ясен К, Бисер П. и Росен М.
Четиримата обвинени, в друг състав, лишили от притежателите им седем автомобила, паркирани на разнообразни места в Пловдив, като създали опит и за кражба на различен лек автомобил.

По делото е открито, че за интервала от 30 май 2016 година до 2 септември 2016 година,в гр. Пловдив, са били отнети – лек автомобил, марка „ Ауди А6 “, на стойност 10 296 лв., лек автомобил, марка „ Ауди А 6 “, на стойност 13 424 лв., лек автомобил, марка „ БМВ 320Д “, на стойност 11 286 лв., лек автомобил, марка „ Мерцедес ML 320 “, на стойност 19 264 лв., лек автомобил, марка „ Мерцедес “, на стойност 18 747 лв., лек автомобил, марка „ Фолксваген Туран “, на стойност 6 800 лв., лек автомобил, марка „ Фолксваген Голф “, на стойност 7 714 лв., като бил изработен опит за лишаване и на лек автомобил, марка „ Мерцедес ML 320 “, на стойност 20 281 лв., или всичко на обща стойност 107 812 лв..

Отнетите коли били придвижвани от обвинените до разнообразни паркинги и междублокови пространства в гр. Перник и региона, където били разкомплектовани и част от тях продадени. По делото са били осъществени голям брой експертизи, разпити на очевидци и др.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР