Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.Е., на 61 г. Той

...
Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.Е., на 61 г.
Той
Коментари Харесай

Мъж измами чуждестранна студентка с 9500 EUR

Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на С.Е., на 61 година

Той е предаден на съд за това, че в интервала от началото на септември 2020 година до началото на юни 2021 година възбудил и поддържал подвеждане у 25-годишна студентка в Пловдив, шведска гражданка от иракски генезис, с което ѝ предизвикал имотна щета в размер на 9500 евро .

С.Е. е предаден на съд и за това, че на 07.09.2021 година в Пловдив умишлено се е употребил от неистинен частен документ – заявление, на което е притурен тип, че е подписан от друго лице.

По делото е открито, че С.Е. обещавал на потърпевшата да й спомага за прекачване на брат й, който бил студент в Медицинския университет в Плевен в Медицинския университет в Пловдив, където учела тя.

Жената разкрила С.Е. посредством медиатор в група в мобилно приложение.

За осъществяване на услугата на няколко пъти потърпевшата му превела общо 9500 евро с горепосочената левова равноценност.

С.Е. упорствал парите да бъдат предоставени от потърпевшата в брой, само че тя ги превела по банкова сметка на негов непосредствен.

След това С.Е. престанал да подвига мобилния си телефон и не подхванал никакви дейности по прехвърлянето на брат й в МУ – Пловдив.

Той изгубил студентски права.

За да бъде безапелационен, С.Е. се срещнал с потърпевшата и посочил заявление за записване и неистинска студентска брошура на името на брат й, като изискал пари за семестриални такси.

Жената отказала да ги даде, само че той я убедил, че в случай че не го направи, „ някой различен ще заеме мястото на брат й “.

Въпреки настояването й да преведе парите в сметка на университета, С.Е. упорствал това да стане в негова банкова сметка, а той щял да ги трансферира, което не  се е случило.

С.Е. е с взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв..

Той е възстановил 17 640 лв. на потърпевшата.

Предстои Районен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР