Районна прокуратура - Пловдив ще повдигне три обвинения на мъжа,

...
Районна прокуратура - Пловдив ще повдигне три обвинения на мъжа,
Коментари Харесай

Повдигат три обвинения на мъжа, разбил стъклото на бус в Пловдив, грози го до 5 г. затвор

Районна прокуратура - Пловдив ще повдигне три обвинявания на мъжа, разрушил с удари стъклото на бус в Пловдив. Това заяви на ексклузивен брифинг районният прокурор на Пловдив – Петър Петров.
Прочетете още
„ Прокуратурата ще бъде безкомпромисна при сходни дейности свързани с експанзия на пътя и ще демонстрира нулева приемливост против причинителите ”, сподели Петров.

Както TrafficNews заяви случаят стана на  23 октомври към 17:00 часа на ул. " Петър Динеков " в регион „ Южен “.  Изяснено е, че 43-годишният обвинения препречил пътя на буса, ръководен от 21-годишния Артур Мол. След това по-възрастният мъж слязъл от колата и се доближил към товарния автомобил и нанесъл серия от удари с длан и счупил страничното стъкло на вратата. Счупените стъкла са предизвикали пострадвания към лявата скула и китката на водача. Пътуващият до него пасажер пътник е снимал част от случая.

В следствие потърпевшият съумял да заобиколи препречилата го кола и откакто се отдалечил подал сигнал. После отишъл в болница, изкарал си здравно. Пострадалият Артур Мол самичък е подал сигнал на телефон 112, след което след бързите дейности на полицията, и в частност на първо РПУ, през днешния ден е бил открит причинителят и незабавно е формирано досъдебно.

Според обвинения експанзията била провокирана от рискова маневра от страна на потърпевшия. По време на случая не е имало пешеходци и коли.

Привлеченият като обвинен 43-годишен мъж е арестуван за период до 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да реши дали да бъде импортирано искане в съда за вземането му на непрекъсната мярка „ задържане под стража ”.

Срещу агресорът ще бъдат повдигнато общо 3 обвинявания – за безчинство с изключителна смелост, за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди, и за увреждане на непозната движима движимост. За две от действията законът планува наказване „ отнемане от независимост ” до 5 години.

На този стадий няма данни дали е управлявал под влияние на алкохол и опиати. Не е осъждан, няма криминалистични регистрации.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР