Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Ш.Д., на 36 г., Х.Х.,

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Ш.Д., на 36 г., Х.Х.,
Коментари Харесай

Не се случва всеки ден! Ето какво откриха полицаи в Citroen Jumper на АМ Тракия

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени Ш.Д., на 36 година, Х.Х., на 33 година, и М.М., на 27 година, за това, че на 20.06.2022 година на автомагистрала " Тракия “, в землището на Пловдив, в съучастничество, за да набират за себе си имотна полза, незаконно подкрепили посредством обезпечаване на превоз на 21 жители на Афганистан да минават в страната в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством потребление на моторни транспортни средства и две от лицата не са навършили 16-годишна възраст – закононарушение по чл.281, ал.2, т.1, т. 4 и т.5 вр. ал.1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Наказанията, които законът планува за това закононарушение, са от една до шест години отнемане от независимост и санкция от 5000 до 20 000 лв.. Превозните средства, употребени при осъществяване на закононарушението, ще бъдат отнети в интерес на страната, в случай че са принадлежали на причинителите или са им предоставени непринудено.

На 20 юни 2022 година към 9,35 часа на автомагистрала " Тракия “ край Пловдив, полицейски чиновници спрели за инспекция товарен автомобил " Ситроен Джъмпер “, ръководен от Ш.Д. Те открили, че в товарния отсег на колата се намирали 21 чужденци – жители на Афганистан, без документи за идентичност, всички мъже. Двама от тях били на възраст под 16 година Малко по-късно на автомагистрала " Тракия “, в региона на пътен възел " Гелеменово “, бил спрян и лек автомобил БМВ, който се движел като пилотен. В него били открити лицата М.М., лидер на колата, и Х.Х., пасажер. 

Тримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на тях. Чуждите жители са настанени в Миграционен център.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР