Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Н.И., на 16 г., и

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Н.И., на 16 г., и
Коментари Харесай

Съдят двама непълнолетни за грабеж на пенсии от пощенски служител

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени Н.И., на 16 година, и А.Г., на 17 година, за това, че на 08.06.2022 година в гр. Първомай, обл. Пловдив, в съучастничество като съизвършители и като малолетни, само че като разбирали свойството и смисъла на осъщественото и са могли да управляват постъпките си, са лишили непознати движими движимости – кожена чанта, съдържаща пари – сумата 3350 лв., от владението на чиновник на „ Български пощи “ ЕАД, като са използвали за това мощ.

Престъплението е квалифицирано по член 198, алинея 1, вр. член 20 алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 63, алинея 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че на 8 юни 2022 година потърпевшият 57-годишен чиновник на „ Български пощи “ ЕАД раздавал пенсии на възрастни хора в кв. Любеново в гр. Първомай. Той носел парите в кожена чанта. След излизането му от една от къщите бил пресрещнат от обвинените. Единият от тях хвърлил върху него чаршаф, а другият издърпал чантата, в която имало 3350 лв., предопределени за погашение на пенсии. След това двамата обвинени избягали и скрили парите в изоставена сграда в гр. Първомай. Н.И. и А.Г. са арестувани няколко часа по-късно. Парите са били открити, като от тях липсвали 71 лв..

Обвиняемите Н.И. и А.Г. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР