Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Ж.М., на 21 г., и

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Ж.М., на 21 г., и
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже за хулиганство и побой на улица в Асеновград

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени Ж.М., на 21 година, и И.Д., на 20 година, за това, че на 18.10.2022 година в гр. Асеновград, обл. Пловдив, в съучастничество като причинители, по хулигански подбуди са предизвикали лека телесна щета на 57-годишен мъж, изразяваща се в разстройство на здравето –  закононарушение по член 131, алинея 1, т. 12 вр. член 130, алинея 1 вр. член 20, алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че на 18 октомври 2022 година в гр. Асеновград Ж.М. и И.Д. се движели по една от улиците. Пострадалият 57-годишен мъж вървял пред тях. Те му поискали цигари, а той им отвърнал, че не пуши.  В този миг двамата почнали да го наскърбяват и удрят по тялото. Той съумял да се отдалечи, възпроизвел два изстрела във въздуха със законно притежаван газов револвер, само че двамата го повалили на земята и траяли да го удрят с ръце и крайници, след което избягали.

Подаден е сигнал в полицията. На място дошъл и лекарски екип. Ж.М. и И.Д. били арестувани малко по-късно. По досъдебното произвеждане са разпитани очевидци, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на типа на телесната щета. 

Ж.М. и И.Д. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в Районен съд-Асеновград за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР