Районна прокуратура - Пловдив, привлече като обвиняеми Д. Г., на

...
Районна прокуратура - Пловдив, привлече като обвиняеми Д. Г., на
Коментари Харесай

Мъж и жена, превозвали 23-ма мигранти с линейка, са с повдигнати обвинения

Районна прокуратура - Пловдив, притегли като обвинени Д. Г., на 31 година, и 29-годишната М.М. за подпомагането на 23-ма мъже от Афганистан, трима от които под 16 години, да минават през страната в нарушаване на закона.

Мъжът и дамата бяха арестувани през вчерашния ден в с. Труд, като за превозването на мигрантите са употребявали кола за спешна помощ.

Д.Г. е притеглен като обвинен и за това, че на 22.04.2023 година в землището на с. Войводиново, обл. Пловдив, на автомагистрала „ Тракия ", км 132, в посока към гр. София, незаконно е пречил на органи на властта – полицейски чиновници, да изпълнят отговорностите си по осъществяване на инспекция на лица и моторно транспортно средство, като не е спрял на подадени от полицейските чиновници сигнали – с ръка, светлинен и звуков, и подхванал интензивно бягство посредством увеличение на скоростта на придвижване на колата за спешна помощ.

По делото е открито, че полицейските чиновници подали сигнал за прекъсване на колата за спешна помощ в региона на автомагистрала „ Тракия ", в землището на с. Войводиново. Специалният автомобил е пътувал в посока към гр. София. Водачът не се подчинил, в резултат на което е подхванато гонене. Д.Г. е влезнал в с. Труд, където спрял автомобила в централната част и дружно с М.М. се пробвали да избягат, само че са били арестувани от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив в региона на кметството. Установено е, че мигрантите се качили в колата за спешна помощ в региона на обл. Стара Загора. Те е трябвало да стигнат до гр. София, а по-късно до Сърбия. Влезли са от Турция в България през „ зелена " граница.

Д.Г. и М.М. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура–Пловдив. Афганистанските жители са били разпитани като очевидци и след това настанени в Миграционен център в гр. Любимец. Те са в положително здравословно положение.

Действията по следствието не престават.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР