Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми 35–годишната С.А. и П.Ч., на

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми 35–годишната С.А. и П.Ч., на
Коментари Харесай

Брутално зверство с 5-г. момченце потресе България

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени 35–годишната С.А. и П.Ч., на 35 година, за това, че на неустановена дата през месец декември 2023 година в гр. Пловдив, като причинители и в съучастничество, в изискванията на домашно принуждение, са предизвикали на малолетно 5-годишно момче междинна телесна щета, довела до обезобразяване на главата и разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.

Деянието е осъществено с особена свирепост.

Престъплението е квалифицирано  по член 131 ал.1 т.4 пр.2, т. 5а и т.9 вр. член 129  ал.2, вр. ал.1, вр. чл.20 ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

П.Ч. е притеглен като обвинен и за това, че за времето от 21.11.2023 година до 07.01.2024  г. в гр. Пловдив, в изискванията на продължавано закононарушение и в изискванията на домашно принуждение е принуждавал другиго – малолетното 5-годишно дете, да претърпи нещо, обратно на волята му, като е използвал за това мощ и заплашване – закононарушение по чл.143 ал.3 т.1, вр. ал.1, вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Спрямо П.Ч. е повдигнато обвиняване и за това, че на 21.11.2023 година в гр. Пловдив в изискванията на домашно принуждение е предизвикал на малолетното 5-годишно момче лека телесна щета, довела до разстройство на здравето, като действието е осъществено с особена свирепост – закононарушение по член 131 ал.1 т.4 пр.2, т. 5а и т.9 вр. член 130 ал.1 от Наказателния кодекс.

С. А. е майка на малолетния потърпевш. Бащата на детето е в чужбина и родителските права се упражнявали от майката. През 2023 година С.А. заживяла на фамилни начала с П.Ч. Те обитавали неговото жилище и там отглеждали потърпевшото дете. Установено е, че неведнъж са проявявали физическа и вербална експанзия и унизително отношение към детето.

На 08.01.2024 година близка родственик на малолетното дете се срещнала с него и видяла, че на главата му има огромна рана. За случая е уведомила органите на ІV районно управление (на МВР) при ОД на МВР-Пловдив. На детето незабавно е оказана полицейска протекция и със съдействието на отдел „ Закрила на детето “-Пловдив е било изведено от фамилната среда, като му е обезпечена протекция.

На 10.01.2024 година е извършен координационен механизъм в отдел „ Закрила на детето “-Пловдив, на който участвал и прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. По негови инструкции казусът неотложно е докладван  в РП-Пловдив.

В хода на следствието са осъществени разпити на очевидци, в това число и разпит в синя стая на потърпевшото дете, оглед на местопрестъпление, при което са конфискувани относими материални доказателства и може да се допуска, че с тях са нанасяни удари по тялото (в региона на главата) на момчето. Извършени са голям брой огледи на материални доказателства, в това число на фотоси, на които са снимани телесни повреди на детето. Назначена е техническа експертиза.

На 12.01.2024  г. двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР