Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 61- годишен мъж, за това,

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 61- годишен мъж, за това,
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на мъж, измамил студентка със 17хил. лева в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен 61- годишен мъж, за това, че за интервала от месец септември 2020 година до юни 2021 година, се опитал да извърши машинация с задгранична студентка. Момичето е шведска гражданка от иракски генезис, на 25 години, и с това й предизвикал имотна щета в размер на 17 640 лв..
Прочетете още
По делото е открито, че обвиненият обещавал на потърпевшата да й спомага за прекачване на брат й, който бил студент в Медицинския университет в гр. Плевен в Медицинския университет в гр. Пловдив, където учела тя. Жената разкрила мъжа посредством медиатор в група в мобилно приложение. За осъществяването на услугата на няколко пъти потърпевшата му превела общо 9000 евро с горепосочената левова равноценност.  Обвиняемият упорствал парите да бъдат предоставени от потърпевшата в брой, само че тя ги превела по банкова сметка на негов непосредствен. След това обаче той престанал да дава отговор на мобилните си телефони и не подхванал никакви дейности по прехвърлянето на брат й в МУ – Пловдив. Така той изгубил студентските права и бил отписан от МУ –Плевен. 

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Действията по следствието не престават.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР