Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство и разпореди шофьорите, които се

...
Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство и разпореди шофьорите, които се
Коментари Харесай

Младежите с джипове на паметника на Съединението вече са обвинянеми

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно произвеждане и разпореди водачите, които се покатериха с джипове на паметника на Съединението, да бъдат привлечени като обвинени.

По отношение на Н. Д, на 23г. и Д. М. на 25 година през днешния ден ще бъдат повдигнати обвинявания за това, че са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост, и е осъществено при ръководство на моторно транспортно средство, оповестиха от прокуратурата.

Двамата извършители ще бъдат пуснати под Гаранция в размер на 2000 лв.. След привличането им като обвинени Наблюдаващият прокурор ще разпореди краткотрайно да им бъдат отнети свидетелствата за ръководство на МПС.

За това действие законът планува наказване до пет години отнемане от независимост, както и отнемане от право на ръководство на моторно транспортно средство.

На видеоклип, който е бил публикуван в обществените мрежи, е видно, че през нощта на 25-ти против 26.11.2022 година джип изкачва стълбите на Паметника на Съединението, където към този момент е паркиран и втори автомобил. По случая не е бил подаван сигнал до прокуратурата или полицията. След като се е срещнал с въпросния видеоклип, Районният прокурор се свързал с Директора на ОДМВР Пловдив с оглед предприемане на незабавни дейности по определяне на причинителите. В полицията е формирана предварителна инспекция, в хода на която в границите на едно денонощие двамата причинители са открити и арестувани за 24 часа.

Работата по случая продължава.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР