Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Обвиняема за кражба на 150 000 евро от сейф в дома на нейни близки в с. Студена е предадена на съд

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против И.К. (на 35 години) за осъществена от нея кражба на парични средства в огромни размери – закононарушение по член 195, алинея 2, вр. алинея 1, т. 4, вр. член 194, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Свидетелката К.Т. - сестрата на обвинената И.К., обитавала дружно със брачна половинка си и детето им къща в с. Студена, община Перник. През пролетта на 2017 година фамилията решило да закупи парцел в гр. София, като за задачата капарирали жилище в новостроящата се постройка в столицата. След като били известени от вложителя за идно издаване на уверение за употреба на парцела и скорошно привършване на договорката, брачният партньор на К.Т. – А.Т., изтеглил от банкова сметка сумата от 150 000 евро. Парите били оставени на предпазване в сейф, инсталиран в шкафа на бюрото в къщата в с. Студена. Достъп до него имали единствено А.Т. и К.Т. Единствено те знаели механизма на отварянето на сейфа посредством два броя ключове и разположението на едната брава под пластмасова капачка.

Въпреки че издаването на акт 16 се забавило, А.Т. решил да остави сумата за закупуването на жилището в сейфа, с цел да бъде разполагаем за идното завършване на договорката. Няколко пъти сестрата на обвинената К. отваряла в нейно наличие сейфа, която стоешком в профил следила дейностите й. По този метод И.К. видяла наличието му и схванала както механизма на отварянето му, по този начин и мястото, на което били държани ключове.

На 15.08.2017 година К.Т. помолила сестра си да я закара от гр. София за с. Студена. При пристагането, обвинената И.К. се възползвала от заетостта й, взела ключовете за сейфа, отворила го и извадила намиращата се в него сума от 150 000 евро. След това изтичала до личния си автомобил, където скрила незаконно отнетите от нея непознати пари. Връщайки се в къщата, на намиращата там детегледачка й направило усещане, че И.К. била запъхтяна, обезпокоена и отбягвала погледа й.

Около 22 ч. А.Т. открил неналичието на парите в сейфа. Още на идващия ден двамата съпрузи се пробвали да се свържат с И.К., само че тя отказвала за беседва и да се вижда с тях.

От събраните по делото доказателства е видно, че обвинената нямала непрекъсната работа и разполагала с лимитирани парични средства. След м. август 2017 година обаче почнала да купува скъпи движимости и да показва по-висок стандарт на живот – наела чистачка за дома си, почнала главен ремонт на жилището си, закупила скъпи електроуреди, мебели и други Първоначално обяснявала, че средствата са от провиснал й банков заем, а след това трансформирала версията си, че заемът бил възложен на компанията на работодателя й. И.К. държала документите за благосъстоятелност на закупените движимости, както и издаваните фактури, да не бъдат на нейно име, а най-вече на майка й и на мъжа, с който живеела на брачен начала.

Разпитана в хода на досъдебното произвеждане обвинената И.К. не се признава за отговорна и не дава пояснения.

Предстои наказателното произвеждане за осъществената от нея кражба на непознати парични средства да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР