Районна прокуратура – Оряхово е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Оряхово е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Бесен дядка от Мизия нападана съседката си с гаечен ключ, отива на съд

Районна прокуратура – Оряхово е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Ц.К. за осъществено от него закононарушение.
Обвиняемият Ц.К. - на 71 години, живее в дома си в Мизия. До 2016 година мъжът бил в положителни взаимоотношения с неговите съседи, след което държанието му се трансформирало. Често пъти, неоснователно, той обиждал съгражданите си, отправял груби думи по техен адрес или ги заплашвал с побой. В един миг обвиненият даже заградил уличното платно, като декларирал, че пътят е негова частна благосъстоятелност.
Около 19 ч. на 05.07.2018 година обвиненият К. пресрещнал Т.К., която вървяла с храна към дома на техен общ комшия, за който се грижила. В този миг Ц.К. я нападнал с виковете: „ Чак в този момент ще те пребия! “, „ Ще ви дотърквам “ (унищожа), като крещял, че улицата е частен парцел и да не минават през нея. В ръцете нападателният мъж държал гаечен ключ и дървен прът.
Внезапно той блъснал дамата по главата с металния предмет, след което почнал да я скубе за косата и да я тегли за ръцете. Пострадалата доста се уплашила. Опитала се да се отскубне, само че обвиненият я държал крепко, като не й давал опция да се обади по мобилния си телефон за помощ от брачна половинка си. След известно време дамата съумяла да се отърве от К. и побягнала към дома си.
Същия ден бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи за осъществено нахлуване по отношение на дамата. На място пристигнали чиновници на реда, които направили инспекция, а след това било формирано досъдебно произвеждане против Ц.К.
В хода на следствието е била осъществена сложна правосъдна психолого-психиатрична експертиза, от заключението на която е видно, че потърпевшата Т.К. към датата на незаконното действие, осъществено от обвинения К., е била в положение на остра стресова реакция. Жената възприела заканата като действителна непосредствена заплаха за живота и здравето й. След случилото се Т.К. трансформирала държанието си, като избягвала прекосяването около дома на обвинения и се разболяла в резултат на претърпения стрес.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР