Районна прокуратура – Оряхово е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Оряхово е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Нагъл агент по продажби на ламарина мами фирми във Врачанско

Районна прокуратура – Оряхово е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против О.Й. за осъществено от него закононарушение.
През месец август 2016 година обвиненият Й. сключил самостоятелен трудов контракт с румънско сдружение „ Б. “, което се занимавало с продажба на покривна ламарина на територията на България. Служебните му отговорности включвали намиране на клиенти, предложение и продажба на въпросната стока.
В кръга на работата си той се срещнал с шефове и притежатели на редица компании в разнообразни градове на страната, обяснявал им с какво се занимава, оставял каталози и образци. Разяснявал метода на осъществяване на доставки от водач на румънското сдружение до мястото на купувача, възнаграждение на дължимата сума и предаване на фактура от страна на продавача. Вследствие на осъществени поръчки на покривна ламарина сред О. Й. и шефове на няколко компании се открили доверителни връзки.
През пролетта на 2018 година обвиненият бил в затруднено финансово състояние и заради аргументи от персонално естество имал нужда от набиране на парични средства.
През месец април 2018 година Й. приел няколко поръчки от клиенти за доставка на покривна ламарина. В единият от случаите декларирал на шефа на компания в Русе, че стоката следва да бъде заплатена предплатено, „ с цел да стане по-бързо “. Уговорената сума от 2 230 евро за закупуване на 500 кв.м. ламарина му била предадена на ръка, което не било отразено в документ. Две седмици по-късно стоката не била доставена. При неколкократни диалози с шефа на ощетеното юридическо лице Й. давал разнообразни пояснения – липса на претенции от клиента цвят, суровина, размер. Това наложило мъжът да се свърже с представителя на румънското сдружение за България и да му изясни за случилото се. Било открито, че поръчка за снабдяване на стока за въпросната компания в Русе не била подавана, нито било отразено предплатеното заплащане.
По подобен метод обвиненият въвел в подвеждане и шефа на комерсиално сдружение в Плевен, който поръчал 50 броя ламаринени листа за сумата от 1 830 евро. Парите му били предадени, само че поръчката останала неизпълнена.
Третото ощетено от Й. сдружение от село Крушовица, област Враца, му платило за две поръчки общо 4 263 евро, като за тази сума той подписал квитанция. След известно време на тази компания била доставена стока, само че единствено отчасти - на стойност 1 200 евро. При изясняване на аргументите било открито, че останалата сума не била импортирана в счетоводството на румънския снабдител. При среща сред шефа на сдружението в Крушовица и обвинения Й. той подписал Запис на заповед без митинг за сумата от 3 020 евро, с която се задължил да я възвърне. Оправдал се с това, че е в затруднено финансово състояние и го помолил да изчака.
След като управлението на сдружението в Румъния открило, че О.Й., злоупотребявайки със служебното си състояние ощетил три компании, същият бил освободен. Впоследствие бил подаден сигнал за осъществена машинация до органите на реда.
Общият размер на породена имотна щета от обвинения на трите юридически лица е 7 080 евро, невъзстановена до сегашния миг.
Предстои наказателното произвеждане против Й. да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР