Районна прокуратура – Оряхово е внесла в съда искане за

...
Районна прокуратура – Оряхово е внесла в съда искане за
Коментари Харесай

Искат административно наказание за полицай, нанесъл лека телесна повреда на задържан

Районна прокуратура – Оряхово е внесла в съда искане за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване, на съображение член 78а от Наказателния кодекс, във връзка с Ц.С.

Той е упрекнат за осъществено от него закононарушение по време на осъществяване на служебните отговорности (по член 131, алинея 1, т. 2, вр. член 130, алинея 1 от НК). На 21.06.2017 година обвиненият С. бил на работа в постройката на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – гр. Оряхово, в качеството си на полицейски контрольор, включен в образуван екип за откриване на причинители на обири и търсене на инкриминирани движимости. Същият ден, за период до 24 часа, на съображение Закона на Министерство на вътрешните работи, бил арестуван М.Д., за който имало данни за осъществено закононарушение – вещно укривателство.

В помещение на първия етаж на Районното ръководство служителят на реда нанесъл побой на арестувания Д., като му предизвикал лека телесна щета – отоци, кръвонасядания, охлузвания в региона на лицето, ушната мида, подмишница.

Предстои делото да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР