Районна прокуратура – Монтана внесе в съда предложение за освобождаване

...
Районна прокуратура – Монтана внесе в съда предложение за освобождаване
Коментари Харесай

Обвиняем за побой над сестра си в монтанското село Каменна Рикса е предаден на съд

Районна прокуратура – Монтана внесе в съда предложение за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване по член 78 а от Наказателен кодекс на И.К., упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 131, ал.1, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият И.К. и потърпевшата В.Н. са брат и сестра. Двамата са наследници на родителите си и живеят в едно домакинство в село Каменна Рикса, област Монтана. Недвижимият им парцел е общ, като всеки от тях има по ½ идеални елементи от него. Въпреки разделянето на парцела, добит в право на благосъстоятелност с нотариален акт за подаяние от родителите, сред И.К. и В.Н. възниквали спорове. Обвиняемият не бил склонен с разделянето и желал сестра му да освободи нейната част и да му я даде.
Жената била подложена на периодически тормоз от брат си. Освен психическо, имало и случаи на физическо принуждение от негова страна. По нападателен метод И.К. упорствал сестрата да напусне къщата, обиждал я, заплашвал с ликвидиране. През годините на влошените връзки сред двамата потърпевшата не подавала тъжби против брат си. При визити на служителите на реда по отношение на битови произшествия му били съставяни предупредителни протоколи.
На 09.12.2019 година, в двора на парцел в Каменна Рикса, област Монтана, И.К. нанесъл побой над сестра си, удряйки я с юмруци в региона на главата и лицето. Пострадалата алармирала за случилото се органите на реда, след което била освидетелствана от доктор. Според заключението на направената в хода на следствието съдебномедицинска експертиза, В.Н. е получила отоци и кръвонасядания на лицето. Тези увреждания са й предизвикали болежка и страдалчество.
Обвиняемият И.К. е направил незаконното действие в изискванията на домашно принуждение. За него законът планува наказване „ отнемане от независимост “ до една година или „ пробация “.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР