Районна прокуратура - Монтана е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура - Монтана е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят рецидивист за домашно насилие и закана с убийство

Районна прокуратура - Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против С.С. за осъществени от него закононарушения по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 и по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Около единадесет години обвиненият С. живеел на фамилни начала с Н.Н., от която имал петгодишен наследник – С.С. Заедно с тях живеели и двете по-големи дъщери на дамата – Д.Р. и Т.Р. От лятото на 2017 година мъжът почнал да използва наркотични субстанции, станал нападателен освен към Н., само че и към децата. Упражнявал по отношение на тях физическо принуждение, забранявал им да излизат на открито и да поддържат връзка с други хора.

По мотив получено известие в ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Монтана за нанесен побой над Н., на 04.06.2018 година, в дома им в гр. Монтана, било осъществено претършуване. Полицаите разкрили и иззели наркотични субстанции. По случая било формирано наказателно произвеждане, което завършило с наложено на С.С. наказване „ отнемане от независимост “ за период от една година и два месеца.

Междувременно, през м. юли 2018 година, със правосъдно решение била издадена заповед за отбрана от домашно принуждение. С нея на обвинения С. се забранявало да доближава Н.Н. и трите й деца, жилището им, местоработата, учебното заведение и местата за обществени контакти и отдих на разстояние по-малко от петдесет метра за период от дванадесет месеца. Въпреки този правосъден акт, още до момента в който изтърпявал наказването си в пандиза, С.С. постоянно се обаждал на Н. по телефона и й изпращал заплашителни текстови известия. През това време дамата и трите й деца постоянно посещавали Детски център за покровителство и поддръжка „ Зона протекция “ в гр. Монтана, където им била предоставена психическа помощ и поддръжка.

На 15.05.2019 година С.С. изтърпял наложеното му наказване, като бил освободен условно предварително от пандиза в гр. Враца. След като научила за това, изплашена за живота и сигурността на фамилията си, Н.Н. се насочила към обществената институция. Обвиняемият траял да й се обажда, като упорствал да вземе сина им. Държал се нападателно, викал, заплашвал. Заедно с децата, дамата се прибрала у дома. От боязън, четиримата не излизали на открито.

През идващите дни обвиненият траял да упражнява душевен тормоз по отношение на Н.Н. и децата – стоял пред жилищния им блок, викал, заплашвал. Отправил закани с ликвидиране: „ Ще те съсипем, ти не знаеш ли кой съм? Всичко става по този начин, както аз желая и както кажа. Ти не си никоя, с цел да знаеш. Много скоро ще вляза отново в пандиза за ликвидиране и отново детето ще бъде при мен “. Тези закани възбудили състоятелен боязън за реализирането им у потърпевшите.

На 09.08.2019 година влезнало в действие правосъдно решение, по ново гражданско произвеждане по отношение на обвинения С.С., с което той бил длъжен да се въздържа от осъществяване на актове на домашно принуждение за период от една година. Предстои делото по отношение на неведнъж осъждания мъж да продължи в съда, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР