Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Бившо ченге от Монтана преметна пловдивчанин и духна с валута

Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против някогашен служител на реда от града с букви Е.С. Той измамил пловдивчанин, че ще му докара кола, само че вместо това липсващ с парите.
По рекомендация на прочут, с обвинения Е.С. се свързал К.К. от Пловдив, с молба да извърши транспорт на лек автомобил от Швейцария за България против възнаграждение. Въпросната кола марка „ Субаро “ била извоювана от мъжа на търг в задграничен интернет уебсайт за сумата от 3 270 швейцарски франка. Условието било в къс период да заплати цената й на място в Швейцария. Тъй като нямал опция да пътува, той се договорил с обвинения Е.С. МПС-то да бъде докарано от чужбина за сумата от 1100 лв., платена при идването му в Пловдив.
За тази цел незабавно, в деня на постигнатата сделка, на 30.05.2017 година, К.К. предал на Е.С. сумата от 3300 швейцарски франка за закупуване на автомобила и нужни за това документи. Това станало на бензиностанция „ Еко “ на входа на Монтана, в наличие на негов прочут. При извършения тогава диалог, обвиненият С. по разнообразни мотиви споменавал, че е чиновник на Министерство на вътрешните работи, което от своя страна предиздвикало К.К. да се отнесе с цялостно доверие към него.
Обвиняемият декларирал, че рано сутринта на идващия ден потегля за Цюрих и до края на седмицата ще докара колата в Пловдив. Мъжете си разменили телефонните номера и се уговорили да държат връзка.
През идващите няколко седмици обвиненият Е.С. нито извършил обещаното от него, нито върнал парите на К.К. Първоначално изтъквал разнообразни аргументи, заради които не можел да докара автомобила, а след това престанал да дава отговор на телефонните позвънявания на потърпевшия от дейностите му мъж.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР