Районна прокуратура – Монтана е предала на съд Е.Н. (на

...
Районна прокуратура – Монтана е предала на съд Е.Н. (на
Коментари Харесай

Съдят измамница, представяла се за служител на ВиК

Районна прокуратура – Монтана е предала на съд Е.Н. (на 42 години) по обвиняване за осъществено от нея закононарушение, при изискванията на рисков рецидив – въвеждане в подвеждане за приемане на имотна полза. Деянието е квалифицирано по член 211, вр. член 210, ал.1, вр. член 209, ал.1 от Наказателен кодекс и по член 211, вр. член 210, ал.1, вр. член 209 от Наказателен кодекс.

Около 11 ч. на 30.09.2019 година, в жилището на Б.В., на ул. „ Камен Цанов “ в гр. Монтана, пристигнала жена, показала се за чиновник на ВиК. Тя декларирала на стопанката, че прави техническа инспекция на водомери. След като влезнала в банята за инспекция на уреда, съобщила на В., че същият е неточен. Обяснила й, че има два разновидността – да закупи нов водомер за сумата от 52 - 53 лв. или да заплати на техници 10 лв., които ще го ремонтират на място. Стопанката предпочела да бъде осъществена корекция на уреда, като „ служителката “ поискала от нея да заплати за услугата. След като Б.В. й дала парите в размер на 10 лв., непознатата жена я предиздвикала да се подпише в носения от нея бележник и тръгнала.

Същия ден сходни случаи имало на два други адреса в града – ул. „ Извора “ и ул. „ Камен Цанов “. При последния обаче стопанката декларирала на въпросната служителка, че ще разиска въпроса със брачна половинка си. На собствен ред, извършващата инспекция жена настояла да се побърза, защото при неработещ водомер притежателите на парцела подлежали на глоба с санкция.

Ден по-късно, 01.10.2019 година, на входната врата на жилището на Е.И., на ул. „ Васил Левски “ в гр. Монтана, се позвънило. Стопанката отворила и видяла непозната жена с бележник в ръка. По подобен метод тя била въведена в подвеждане, че в парцела й следва да се извърши инспекция на водомер. Било й декларирано, че уредът демонстрира отклонения, заради което е неточен. За идното посещаване на техници за премахване на казуса И. заплатила на „ служителката на ВиК “ 10 лв..

В хода на следствието на незаконните действия е било открито, че представялата се за чиновник на ВиК жена е Е.Н. от гр. София. Същата е осъждана, в това число за измами и документни закононарушения. Налагани й са разнообразни по тип санкции, включително отнемане от независимост дейно.

Е.Н. е била привлечена в качеството на обвинен по ново формирано против нея досъдебно произвеждане. То е завършило с импортирания от прокуратурата в съда обвинителен акт. Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР