Районна прокуратура – Монтана е предала на съд А.Б. и

...
Районна прокуратура – Монтана е предала на съд А.Б. и
Коментари Харесай

Съдят двама рецидивисти, измамили предприемач от Монтана

Районна прокуратура – Монтана е предала на съд А.Б. и И.М. за осъществена от тях машинация за имотна полза.
Свидетелят И.Б. живее в Монтана, като от към 30 години се занимава със строителство. Притежава тръбно скеле за външни мазилки и изолации, което дава чартърен на разнообразни бригади. През април 2018 година той бил потърсен по телефон от лице, показало се като И.М. - аграрни производител от село Ракево. Мъжът се интересувал от скеле чартърен.
Между двамата била реализирана спогодба за използването на движимостта за период от два месеца. На всеки 15-ти ден М. следвало да заплаща по 400 лв.. Собственикът на движимостите му дал 160 тръби по 4 метра, 128 тръби по 1 метър, 440 жабки за сглобяване и 28 дъски по 4 метра.
Обвиняемият М. платил първата сума в размер на 400 лв. и дал персоналната си карта на Б., който записал данните от нея. Частите от скелето били откарани с камион.
Няколко дни по-късно го потърсило друго лице – А. гражданин на Монтана, показало се като прочут на И.М. Поискал да вземе чартърен 500 кв.м. скеле, което му било предадено през идващите дни. И.Б. настоял да се подпише контракт и получил първичното заплащане – 500 лв..
Впоследствие притежателят на скелето правил многократни опити да се свърже с двамата наематели по телефона и да си върне движимостите, само че безрезултатно. Било открито, че сред тях има връзка.
Съгласно заключението на направена оценителна експертиза общата породена имотна щета възлиза на 5589.72 лв..
Обвиняемите М. и Б. са неведнъж осъждани. Поредното незаконно действие е било осъществено от тях при изискванията на „ рисков рецидив “.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР