Районна прокуратура - Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Районна прокуратура - Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Непълнолетни на съд за бой, заплахи и грабеж на 1,70 лв.

Районна прокуратура - Ловеч внесе в съда обвинителен акт против двама малолетни , направили обир.

Обвинението против 17-годишните Тихомир А. и Тихомир Т е за това, че на 23 март към 2 часа в Угърчин обл. Ловеч, ул. " Г. Бенковски ", откраднали монети на обща стойност 1,70 лева от Стефан Б., като използвали за това мощ - ритване, боричкане и замерване с цепеници и камъни и закани - " в случай че не ни дадеш ще ти режем главата. "

Двамата обвинени били на посетители в собствен прочут, където пили бира. Вечерта тръгнали да се прибират и по пътя решили да влязат в дома на потърпевшия, с цел да вземат пари за пиянство. Познавали притежателя, тъй като единият обвинен му помагал преди време - чистил му двора, носил му дърва.

Влезли в двора като прескочили през оградата. Тихомир А. отвил бушоните и осветлението в къщата изгаснало. Двамата почнали да тропат и блъскат по входната врата на къщата. След това Тихомир А. натиснал единия прозорец, отворил го и влезнал в стаята и от една кутия взел някакви монети.

През това време обвиненият Тихомир Т. съумял да отвори с ритване вратата и влизайки вътре се сбил с потърпевшия , като му споделил: " дай ми 5 лв., дай ми самун, дай ми ракия, в случай че не ни дадеш ще ти режем главата . "

Докато се борил с едното момче потърпевшият видял, че през прозореца е влезнало друго момче и тръгнал към него. В това време Тихомир Т. влезнал в стаята и взел една кутия с медикаменти , защото мислел, че в нея има пари. След това двамата обвинени излезли на открито, взели от подредените пред входната врата цепеници и почнали да замерят потърпевшия с тях.

С откраднатите монети си взели кафе от кафе-автомат и го изпили .

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР