Районна прокуратура - Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Районна прокуратура - Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Мъж отива на съд за закана за убийство на фелдшер от ЦСМП Ловеч

Районна прокуратура - Ловеч внесе в съда обвинителен акт против 23-годишен мъж за закана с ликвидиране на фелдшерка от Спешна помощ, оповестяват от държавното обвиняване.

Обвинението против мъжа е за това, че на 9 септември 2021 година в с. Малиново, обл. Ловеч, се заканил с ликвидиране на фелдшерката от ЦСМП Ловеч при осъществяване на служебните ѝ отговорности. Докато държал работещ моторен трион, той декларирал: „ Тази вечер ще нарязвам глави “.

На същата дата по време на дежурството на фелдшерката бил получен сигнал за лице от с. Малиново, което имало потребност от Спешна помощ заради гръдна болежка и високо кръвно. Пострадалата, дружно с водача на профилиран автомобил, тръгнала към адреса. До здравната работа в селото ги чакал обвиненият, с цел да ги води до къщата. Той бил в нетрезво положение и се качил в автомобила със запалена цигара и кен бира, макар отправената му забележка.

При прегледа фелдшерката открила, че индивидът, който се нуждаел от помощ (баща на обвиняемия) бил очевидно използвал алкохол, само че решила, че е належащо да бъде откаран в Спешно поделение в гр. Ловеч, с цел да му бъдат направени проучвания (ЕКГ и консулт с кардиолог). Когато споделила на обвинения, че татко му би трябвало да бъде превозен до Спешното поделение за спомагателни прегледи, мъжът декларирал, че татко му няма да върви в болничното заведение. След това влезнал в къщата, излязъл оттова със запалена резачка за дърва и почнал да обикаля към колата за спешна помощ, като размахвал резачката и викал – „ довечера ще нарязвам глави “. Дръпнал татко си и не му разрешил да се качи в колата за спешна помощ, а с агресивното си държание провокирал нерешителност и стрес в екипа.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР