Районна прокуратура – Лом е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Лом е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят италианец, нарушил заповед за защита от домашно насилие

Районна прокуратура – Лом е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Д.М. за осъществено от него закононарушение по член 296, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият М. е италиански жител и живее в гр. Лом. От 2004 година живеел на фамилни начала с Д.Х., с която има тринадесетгодишна щерка. На 22.10.2019 година на обвинения М. била връчена персонално заповед за отбрана от домашно принуждение, с която той се задължавал да се въздържа от прояви на домашно принуждение във връзка с Д.Х. Било му неразрешено да доближава жилището й, местоработата й и местата й за обществени контакти и отдих на по-малко от 20 метра.

Въпреки това, на 05.11.2019 година, до момента в който дамата била на работа в магазин, Д.М. два пъти влизал в комерсиалния обект, както и стоял пред него. Х. му споделила „ да я остави на мира “, само че при тези нейни думи той я нападнал, дърпал я за косата, ръцете и се опитал да я бутне. Свидетели на протичащото се подали сигнал до районно управление (на МВР) гр. Лом. Пристигналите на място служители на реда задържали М. за период до 24 часа.

Съдят насилника, прострелял някогашната си в Шумен

Седмица по-късно, на 10.11.2019 година, още веднъж бил получен сигнал за нарушена заповед за отбрана от домашно принуждение. Този път обвиненият посетил жилището на потърпевшата жена на ул. „ Славянска “ в града.

Срещу Д.М. е било формирано наказателно произвеждане и същият е бил притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение – несъблюдение на заповед за отбрана от домашно принуждение. Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР