Районна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Условна присъда за водач на лек автомобил, шофирал с 3.78 промила алкохол в кръвта

Районна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт по водено бързо произвеждане против Л.С. (на 49 години) за шофиране на МПС след приложимост на алкохол – закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 03.09.2019 година М. управлявал лек автомобил „ Мерцедес “, като пътувал от гр. Кюстендил към с. Лозно. В един миг, наоколо до завод „ Радостина “, той забелязал насрещно движещ се автомобил „ Опел “, който постоянно сменял лентите без основателна причина. При разминаването на двете МПС, същият рисково го доближил, с което основал причина за пътно транспортно произшествие. Свидетелят на протичащото се подал сигнал за случая на телефон 112.

В хода на следствието е било открито, че лидерът на л.а. „ Опел “ е Л.С. Той прекратил придвижването на управлявания от него автомобил, откакто го блъснал в кофа за боклук и нанесъл вреди на спряна на пътното платно друга кола. Във очевидно нетрезво положение, с огромна компликация лидерът излязъл от МПС. Пристигналите на място полицейски чиновници го тествали с техническо средство, като индикаторната канара на уреда отчела 3.78 промила алкохол.

В правосъдно съвещание е било подписано съглашение сред Районна прокуратура – Кюстендил и отбраната на подсъдимия Л.С., което е било утвърдено от съда. Наложеното му наказване е една година и осем месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и санкция в размер на 200 лв.. Той е лишен и от правото да ръководи МПС пред идващите осемнадесет месеца, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР