Районна прокуратура - Хасково, Териториално отделение - Свиленград, привлече като

...
Районна прокуратура - Хасково, Териториално отделение - Свиленград, привлече като
Коментари Харесай

Прокуратурата привлече като обвиняем турски гражданин за недекларирана валута

Районна прокуратура - Хасково, Териториално поделение - Свиленград, притегли като обвинен по бързо произвеждане турски жител за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна граница за Европейския съюз. Стойността на валутата е била в размер на 202 850 евро.

Престъплението е квалифицирано по член 251 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 21 август 2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " за излизане от България в посока към Турция е дошъл товарен автомобил с турска регистрация ръководен от С.О на 33 година Той пътувал от Нидерландия, през България, за Турция.

При осъществена инспекция на камиона, в хладилния елемент на полуремаркето, митническите чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция „ Митници “ разкрили пакети, съдържащи валута в размер на 202 850 евро. Недекларираните парични средства са с обща българска равноценност към 396 740 лв..

Действията по следствието по бързото произвеждане не престават под надзора на РП-Хасково и ще приключат в законния период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР