Районна прокуратура-Хасково,Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство А.Е  

...
Районна прокуратура-Хасково,Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство А.Е  
Коментари Харесай

Задържаха турчин за недекларирана валута за общо 1 044 485 лева

Районна прокуратура-Хасково,Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане А.Е   на 36 година,турски жител, за това, че на 07 ноември 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево при излизане от България за Турция не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери.

Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 07 ноември 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция дошъл товарен автомобил с турска регистрация ръководен от А.Е. на 36 година Той пътувал от Германия за Турция през България. При осъществена инспекция на полуремаркето, във фабрична празнина, митническите чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция „ Митници “ намерили  недекларирани парични средства -174 950 евро, 312 500 английски паунда и 390 шотландски паунда сложени в пакети. Общият размер на недекларираните парични средства е с българска равноценност към 1 044 485 лв..

И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР