Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград извършва

...
Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград извършва
Коментари Харесай

Спипаха в автобус на Капитан Андреево недекларирани евро за общо 148 642 лева

Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград прави следствие по бързо произвеждане за недекларирана валута от двама турски жители за общо 148 642 лв., оповестяват от прокуратурата в Пловдив.

На 5 октомври 2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, рано сутринта, за излизане от България в посока към Турция, дошъл рейс, марка „ Мерцедес “, с румънска регистрация, ръководен от турския жител С.Д., на 32 година Като втори водач на рейса пътувал С.А., на 52 година, турски жител.

Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Южна Морска “ при Агенция „ Митници “ направили инспекция на транспортното средство, като на две места във фабрични кухини във въздуховодите, навътре в рейса, били открита два пакета. При отваряне на първия, митническите чиновници намерили 40 000 евро, а във втория още 36 000 евро. Откритата валута е с обща българска равноценност към 148 642 лв.. Двамата водачи на рейса обяснили, че парите са техни. Автобусът е пътувал по постоянната линия от Румъния за Турция през България.

По случая е формирано бързо произвеждане за закононарушение по член 251 от Наказателния кодекс - за това, че на 5 октомври 2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, при излизане от Република България за Република Турция, не изпълнили задължението си да заявяват пред митническите органи документално във валутна митническа декларация пренасяната през границата валута, която е външна граница на Европейския съюз и цената на предмета на закононарушението е в изключително огромни размери.

Водачите на рейса са арестувани за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР