Районна прокуратура - Хасково – Териториално отделение - Свиленград привлече

...
Районна прокуратура - Хасково – Териториално отделение - Свиленград привлече
Коментари Харесай

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми двама чужденци за недекларирана валута в общ размер на 1 209 800 лева

Районна прокуратура - Хасково – Териториално поделение - Свиленград притегли като обвинени по две бързи производства непознатите жители И.И., на 40 година, и Б.Г, на 23г., за това, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево не изпълнили задължението си да заявяват документално пред митническите органи пренасяна валута през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери – общо за двата случая недекларираната валута е в размер на 1 209 800 лв.. Престъплението осъществено от обвинените лица е по чл.251 ал.1 от Наказателен кодекс.
 
 Недекларирана валута Недекларирана валута Източник: Пресцентър Прокуратура на Република България
На 26 септември 2023г. към 20,30 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево за излизане от страната дошъл товарен автомобил с турска регистрация ръководен от турския жители И.И., на 40 година
 
Камионът пътувал от Англия за Турция през България. При осъществена щателна митническа инспекция на транспортното средство след разглобяване на тапицерията в задната част на шофьорската кабина, митническите чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция " Митници " разкрили недекларирани парични средства в размер на 83 410 английски лири с левова равноценност 187 468 лв..
 
На 27 септември 2023г. към 20,00 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево за излизане от страната в посока към Република Турция дошъл лек автомобил с българска регистрация. Автомобилът се управлявал от Б.Г., на 23г., с двойно поданство - българско и турско.
 
 Тайникът с недекларирана валута Тайникът с недекларирана валута Източник: Пресцентър Прокуратура на Република България
При осъществена инспекция на лекия автомобила в багажното поделение в газова бутилка, пригодена за тайник, били открити пакети с еврови банкноти. Общото количество на откритата недекларирана валута е 522 710 евро с левова равноценност 1 022 331 лв..
 
Действията по следствието по двете бързи производства не престават под надзора на Районна прокуратура-Хасково.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР