Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняеми по две

...
Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняеми по две
Коментари Харесай

Задържаха двама турци за недекларирана валута в общ размер от 428 619 лева, открита в товарни автомобили на ГКПП – Капитан Андреево

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинени по две бързи производства турските жители М.С., на 41 година, и М.А., на 32 година, за това, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево не изпълнили задължението си да заявяват документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери – общо за двата случая размера на недекларираната валута е 428 619 лв.. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс, за всеки един от тях.

На 26.09.2022 година към 19.20 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция дошъл товарен автомобил  с турска регистрация, ръководен от М.С., на 41 година Той пътувал от Нидерландия през България за Грузия. При осъществена инспекция на камиона във фабрична празнина на арматурното табло на влекача митническите чиновници от Териториална дирекция – Митница Бургас при Агенция „ Митници “ намерили недекларирани парични средства – 68 500 евро с българска равноценност към 133 974 лв..

На 28.09.2022 година към 03.00 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево дошъл товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Швейцария през България за Турция. Камионът се управлявал от М.А.,  на 32 година, турски жител. При осъществена инспекция на транспортното средство митническите чиновници намерили недекларирани парични средства в размер на 150 650 евро с обща българска равноценност към 294 645 лв.. Валутата била укрита в арматурното табло на влекача.

Действията по следствието по двете бързи производства не престават под надзора на Районна прокуратура-Хасково и ще приключат в законния период.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР