Районна прокуратура-Добрич задържа за срок до 72 часа двама мъже,

...
Районна прокуратура-Добрич задържа за срок до 72 часа двама мъже,
Коментари Харесай

Грабеж в Добричко: Маскирани стреляли и завързали жена в търговски обект

Районна прокуратура-Добрич задържа за период до 72 часа двама мъже, упрекнати за осъществяването на обир в съучастничество от търговски обект в град Генерал Тошево.

37-годишен и 22-годишен са с повдигнати обвинявания. Те са известни на органите на реда и са осъждани за разнообразни закононарушения , измежду които обири и грабежи.

Грабежът е станал на 29 януари 2024 година Единия мъж създал изстрел с газов револвер във въздуха и съумял да изплаши мъжа на промяна. Съпротивата на дамата била сломена със мощ, тя била завързана, с цел да не алармира за грабежа.

Мъжете взели наличните от оборота на обекта пари в размер на към 5000 лв. , портативен компютър и мобилния телефон на крупието.

Намерили и железен сейф, в който съгласно наличната досега информация имало 25 000 лв., и го взели. Напуснали мястото на престъплението и се разделили, като всеки се заел с друга задача по укриване на следите.

След като съумяла да се освободи, дамата подала сигнал. З апочната е работа по следствие на случая и търсене на причинителите. Установена е съпричастността на двамата обвинени и на 30 януари двамата са арестувани.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на ТО-Генерал Тошево при Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще упорства за установяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двамата мъже,  като следва настояването да бъде прегледано от съда в границите на днешния ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР