Районна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност 31-годишен турски

...
Районна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност 31-годишен турски
Коментари Харесай

Оставиха в ареста каналджията, заловен с мигранти, сред които и деца, край Шабла

Районна прокуратура - Добрич притегли към наказателна отговорност 31-годишен турски жител, превел през границата на страната група от хора без разрешението на надлежните органи на властта, измежду които има и лица ненавършили 16 години. Той е упрекнат за закононарушение по член 280, алинея 2, т. 1, т. 3 и т. 4, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Мъжът е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение.

Група от тридесет и седем непознати жители, измежду които осем дами и единадесет деца, представящи се за сирийци и афганистанци, била открита на 22 септември 2022 година край крайбрежията на Шабла. Опитите на органите на Гранична полиция да се свържат с плавателния съд били безуспешни и натам неотложно бил ориентиран гранично-полицейски транспортен съд. Проверяващата група открила чужденците. Поради неприятните метеорологични условия (силно вълнение) групата била съпроводена до пристанище Каварна. 31-годишният мъж, който превозвал непознатите жители, бил арестуван.

Работата по доказване и документиране на действието продължава под управлението и надзора на Териториално поделение Каварна при Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Чужденците ще бъдат превозени и настанени в център за бежанци.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР