Районна прокуратура - Добрич предаде на съд двама братя от

...
Районна прокуратура - Добрич предаде на съд двама братя от
Коментари Харесай

Добрич внесе в съда дело за крупна кражба от възрастен мъж

 Районна прокуратура - Добрич съобщи на съд двама братя от добричкото село Паскалево, оповестиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 44-годишният Б.Б. е притеглен към наказателна отговорност за кражба на към 19 000 лева от възрастен мъж - закононарушение по член 194, алинея 1 от Наказателен кодекс, а неговият брат - Д.Б. (33 г.), за вещно укривателство (чл. 215, алинея 1 от НК).

Д.Б. е направил действието в изпитателен период на предишна присъда, влезнала в действие.

В края на януари тази година Б.Б., който бил комшия на възрастния мъж и нееднократно посещавал дома му, отишъл да гледат дружно футбол. 88-годишният хазаин излязъл от къщата за няколко минути.  По делото е било открито, че Б.Б. знаел къде съседът му държи пари. Той взел сума - към 19 000 лева, която скрил в облеклата си. След като направил закононарушението, Б.Б. споделил за стореното с брат си Д.Б. и му дал част от парите. 33-годишният мъж се възползвал от сумата и я изхарчил за свои потребности, като си купил и лек автомобил.

При извършените дейности по следствието, след претърсвания на адресите на двамата братя, е открита част от откраднатата сума - близо 11 000 лв.. Парите са конфискувани и след привършване на правосъдното произвеждане ще бъдат върнати на потърпевшия. Съдът е наложил запор върху лекия автомобил, закупен с част от откраднатото.

Предстои делото против братята да бъде планувано за разглеждане в Районен съд - Добрич. Ако бъдат приети за отговорни, законът планува наказване " отнемане от независимост “ за период до 8 години за осъщественото от Б.Б. и наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 до 6 години за действието на Д.Б.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР