Районна прокуратура – Бяла Слатина е внесла за разглеждане в

...
Районна прокуратура – Бяла Слатина е внесла за разглеждане в
Коментари Харесай

Изправят пред съда младеж от Попица за измами с обяви за продажби в интернет

Районна прокуратура – Бяла Слатина е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против С.С. за осъществено от него закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс – въвеждане в подвеждане за имотна полза., научи организация BulNews.
22-годишният обвинен живее във врачанското село Попица. В интервала от януари до април 2018 година, посредством издание на разгласи в интернет уебсайт, младият мъж направил измами на редица жители.
За невисока цена той предложил продажба на АТВ и посочвал телефонен номер за връзка него. При проявен интерес от възможни купувачи, С. уточнявал изискванията – предплатено превеждане на посочената от него сума посредством EasyPay, след което щял да изпрати стоката с куриерска компания.
След приемане на паричните суми, които варирали от 30 до 100 лв., той не изпълнявал поетия от него ангажимент, нито се свързвал с купувачите. В диалозите с тях давал уклончиви пояснения за протичащото се, а след това изключвал телефона или блокирал входящи позвънявания.
По този метод той измамил осем лица от разнообразни места в страната. Общата стойност на нанесената им имотна щета възлиза на 436 лв..
Сред потърпевшите от незаконните действия на С.С. бил и татко на момче, страдащо от мускулна дистрофия и с лимитирани благоприятни условия за независимо напредване. Мъжът решил да закупи АТВ за сина си, с което да му обезпечи средство за това. По изпробваната от него скица обвиненият изискал от мъжа 100 лв. капаро, които му били изпратени. След приемане на сумата, той престанал да дава отговор на позвъняванията на купувача.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР