Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа

...
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха мъж, обвинен в изнудване и заплаха за убийство в Бургас

Районна прокуратура - Бургас задържа за период до 72 часа А.Д., упрекнат в изнудване на 35-годишен мъж, съпроводено със опасност за ликвидиране.

Той е упрекнат за това, че за да принуди 35-годишен мъж да поеме имуществено обвързване в размер на 50 000 лв., го е заплашил с незаконно деяние и тежки последствия за потърпевшия и негови близки.

Престъплението е осъществено на 24.12.2022 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по член 213а, ал.2, т.ч, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че обвиненият и потърпевшият са се познавали от към една година.

А.Д. е спечелил доверието на потърпевшия, искайки му в началото пари на заем, които е прибирал. Постепенно е почнал да му желае парични суми, убеждавайки потърпевшия, че той е обект на полицейска разработка и сумите са за хора, които е трябвало да го предпазят от възможен арест.

По досъдебното произвеждане съществуват данни за предадена сума в размер на 186 000 лв..

В края на мината година А.Д. е изискал сумата от 50 000 лв., заплашвайки 35-годишния мъж с тежки последствия за него и околните му, даже и с ликвидиране.

А.Д. е арестуван при извършена полицейска интервенция, откакто е получил част от желаните 50 000 лв..

Предстои Районна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР