Районна прокуратура - Бургас повдигна обвинение и внесе в съд

...
Районна прокуратура - Бургас повдигна обвинение и внесе в съд
Коментари Харесай

Искат арест за мъж, заплашвал трима с Ще ви изтрепя като мишки

Районна прокуратура - Бургас повдигна обвиняване и внесе в съд искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Николай Т. от гр.Бургас за закани с ликвидиране по отношение на трима потърпевши.

На 13.08.2019г. е почнало следствие по досъдебно произвеждане, в хода на което прокурор при РП-Бургас е повдигнал обвиняване против Николай Т. от гр.Бургас, за това че на 13.08.2019г. към 18,05ч. в гр.Бургас на ул. “Раковска “ се заканил с ликвидиране на Е.В., насочвайки към него револвер и изричайки думите „ Ще ви изтрепя като мишки “, като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му – закононарушение по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І от НК;

Затова, че на същата дата и място, в изискването на действителна цялост с закононарушението по пункт 1, се заканил с ликвидиране на З.В., насочвайки към него револвер и изричайки думите „ Ще ви изтрепя като мишки “, като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му – закононарушение по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І вр. с чл.23 ал.І от НК; Затова, че на същата дата в гр.Бургас в к/с “Лазур “ на ул. “Копривщица “, в изискването на действителна цялост с закононарушението по пункт 1 и пункт 2, се заканил с ликвидиране на Н.Т., насочвайки към него револвер и изричайки думите „ Искаш ли да те гръмна, искаш ли да те гръмна “, като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му – закононарушение по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І вр. с чл.23
ал.І от Наказателен кодекс.

В хода на извършеното до сегашния миг следствие, по досъдебното произвеждане са събрани задоволително доказателства, сочещи на авторството на Николай Т. в осъществяване на инкриминираните тежки умишлени закононарушения. Същите са осъществени от обвинения след използването на алкохол и под въздействието на упойващо вещество.

С разпореждане на прокурор от РП-Бургас, обвиненото лице е арестувано за период до 48 часа. Днес, 16.08.2019г. РП-Бургас внесе в съд искане за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, по отношение на обвинения, като съдът е насрочил с.з. за 14.00ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР